Szeresd így is a babád

Szélsőséges időjárás és a babamasszázs

26.

Rengeteg féle tapasztalás van már a babamasszázzsal kapcsolatban. Annyi féle szemszögből mutattuk már meg nektek a jótékony hatásait és hogy miért is olyan fontos masszírozni. De eddig még nem beszéltünk a szélsőséges időjárásról és a frontokról a babamasszázs kapcsán. Most, hogy a világban egyik napról a másikra gyakorlatilag kialakul egy 10-15 fokos hőmérséklet különbség, vagy a rekkenő hőségből egy vihar, már mi magunk is egészségesen megérezzük. Régen mindig csak arról beszéltünk, hogy szegény idősek, vagy szívbetegek, hogyan is élik meg ezt a hőmérséklet és légnyomás ingadozásait. 

Manapság viszont mikor ilyen szélsőséges az időjárás, már mi is mindenféle betegség megléte nélkül, megérezzük az éles változást. De vajon mit éreznek ebből a babák?

Hát akinek most az elmúlt időszakban pici baba érkezett a családjába, az tudja, hogy sem a hőség, sem a szél, de még az eső sem jön-megy nyomtalanul a pici életében. 

Vannak babák, akik sírósak vannak, akik aluszékonyabbak és vannak, akik felpörögve élik meg a hőmérséklet és légnyomás okozta változást.

Ilyenkor a szülők keresik a megoldást a megnyugtatásra. Minden ilyen nap egy picit több odafigyelést igényel. A reggeltől estig tartó szoptatások, az éjszakai felriadások és a nyűgösködések azok, amik végig kísérhetik az ilyen napokat, éjszakákat. 

Sok esetben nem is ugrik be először, hogy mi lehet a baj, hiszen a babák nagy része már a ténylegesen megérkező front előtt megváltoznak.

Aztán mikor kialakul a hirtelen jövő változás, akkor csapunk a homlokunkra, hogy ez az! Emiatt volt ilyen vagy olyan a babám! Na, ha kialakul egy ilyen nyűgös nap a picinél érdemes odafigyelni, hogy az esti masszírozás mindenképp meglegyen. A jótékony hatásai között van a megnyugtatás is. 

Aki már olvasta a többi megjelent cikkünket, az tudhatja, hogy a nyugtatás is egy pozitív hozadéka a masszázsnak. Aki pedig már járt az oktatásainkon, azt tapasztalhatta is, hogy a biztonság érzése megnyugtatóan hat a babára.

A fókuszált figyelem, elengedhetetlen a masszírozás kapcsán, mely alatt a stresszcsökkentést érhetünk el. Igen, a babák stresszesek lehetnek a külső ingerektől és a szélsőséges időjárástól is. Ezért is olyan fontos, hogy masszírozzunk! A babánknak nagyon sokat segíthetünk egy nyűgös nap végén a masszázzsal. Amit még fontos tudnotok, hogy nem csak este a fürdetés előtt lehet masszírozni. A nap bármely szakaszában elővehetitek a masszázsolajat és masszírozhattok. 

Az a baba, akit minden nap megmasszíroznak, egészségesebb és boldogabb,

mint a nem masszírozott társaik. Miért ne tehetnénk ilyen egyszerűen a kedvére és segítenénk, ha nehezebbnek éli meg a szélsőséges időjárás okozta hőmérséklet ingadozást, vagy a frontok hatására kialakuló viharokat. 

Oktatásaink során, igyekszünk minden jótékony hatásáról beszámolni a babamasszázsnak. Valamint, rengetegszer mondjuk el nektek, hogy melyek azok a területek, amiket fejleszt. Olvassátok el további írásainkat is itt a blogon, hiszen rengeteg szemszögből mutatjuk be a babamasszázs jótékony hatását.

 

Írta: Chonjo Diana Bernadett 

Babalansz alapító, Nemzetközi babamasszázs-oktató, csecsemő és gyermek szakápoló