Szeresd így is a babád

PAF szoptatás támogató kommunikációs tréning

2019 márciusában a PAF Közhasznú Alapítvány szervezésében Szoptatás támogatás-kommunikációs tréningen vettünk részt. Két szakmailag rendkívül felkészült és elismert előadónk, oktatónk W. Ungváry Renáta és Sződy Judit.

A két napos, reggeltől estig tartó tréningen gyakorlatilag a munkánkat megerősítő motivációt kaptuk meg újra.

Itt is a kötődés fontossága volt a legfontosabb az anyatejes tápláláson, szoptatáson túl, ami számunkra ismételt megerősítés volt. Egy másik szempontból is megismerhettük milyen fontos a kapcsolat anya és gyermeke között. Olyan szakmai tanácsokkal, ismeretekkel gazdagodtunk, amik segítséget jelentenek a mindennapi munkákban is.

Az eddigi gyakorlatokat kiegészítettük a PAF tréningen tanultakkal és a képzés utáni napokban megkezdtük a koraszülött intenzíven alkalmazni azokat a technikákat, amiket elsajátíthattunk. Sikeresen megvalósult a szoptatás támogatása, ennek köszönhetően a gyermek és anya közötti kötődés erősödött és a babákon ennek a jelei is megmutatkoztak. De nem csak a babákon! Több lett az anyatej és az anyukák is jobban be lettek vonva a baba ellátásába a szoptatásokkal.

Fontos számunkra, hogy szakmailag is folyamatosan fejlődjünk, minél több ismeretet és tudást szerezzünk, amit átadhatunk minden újdonsült szülőnek.