Szeresd így is a babád

Korszerű szoptatási ismeretek II. képzése

A 2020-as év mondhatni rendhagyóan indult, a világon mindenkit érint az a változás, amiben most benne élünk. Egészségügyi dolgozóként aggódva tekintünk ki a világra, hogy mi vár ránk, hogyan tudnánk segíteni minél több oldalról ebben a nem várt helyzetben is.

Tavalyi év nyarán elkezdtük egyik nagy vágyunk, célunk alapozó képzését és nagyon vártuk a folytatást. A járványügyi helyzet ezt is felborította, mint oly sok minden mást is, így csak vártunk tovább. De hála a sok-sok lelkes jelentkezőknek (köztük mi is), és a digitális világnak, így 2020 év végén online formában, de elindult a korszerű szoptatási alapismeretek II. és egyben utolsó 40 órás képzése.

Nagyon vártuk már, ezért hatalmas volt a boldogság. Más volt, hiszen ezeken a képzéseken egy nagyon barátságos, szinte családias légkör szokott összegyűlni, akikkel azonosak a szemléletek. Így ezeken a napokon sok hasznos szakmai eszmecserét tud váltani az ember és töltekezik is és ezeken a napokon. Ez a része hiányzott mindenkinek. De, mint eddig is a szervezők és oktatók online formában is a maximumot hozták ki a képzésből és egy nagyon színvonalas oktatásban lehetett részünk.

Mit adott nekünk ez a továbbképzés? 

6 nap online oktatást az otthonunk melegében, sok-sok nagyon hasznos tudást a szakma nagyjaitól. Felismerést arra, hogy ez egy olyan témakör, amiről talán sohasem lehet eleget tanulni. Minden nappal, minden családdal és babával újabb és újabb aspektusból láthatjuk, ismerhetjük meg ezt a szakmát.

Szerencsések vagyunk, hogy részt vehettünk ezen a képzésen és tényleg a legjobbaktól volt és van lehetőségünk tanulni. Ezzel egy olyan közösséghez tartozhatunk, akikhez bármikor fordulhatunk szakmai tanácsokért, ami nagyon fontos számunkra. Ez a további képzés, amivel bővíthettük meglévő tudásunkat, sikeresen be tudott épülni mindennapi klinikai munkánkba a koraszülött intenzív osztályon. Szívünk csordultig szeretettel, boldogsággal mikor egy koraszülött baba sikeresen kezdi meg a szopizást a mi segítségünk által. Vár még ránk nagyon sok terepgyakorlat és sok tanulás, de már nincs sok hátra a végső célunkig, hogy nemzetközi IBCLC szoptatási tanácsadók legyünk.

Ezzel pedig egy új és nagyon fontos oldalról is támogatni tudunk minden hozzánk forduló édesanyát.

MÁR ALIG VÁRJUK! 😊