Szeresd így is a babád

Időutazás a babamasszázzsal

A világ minden táján ismert az ösztönös babamasszázs. Lehet az India, Írország, Oroszország, Kína, Svédország és Amerika. A kalyibáktól egészen a modern otthonokig. Mindegy, hogy szegény, vagy gazdag család, az érintés által adott szeretetet, szinte mindenki ismeri. Ez oly ösztönös és melegséggel tölti el a szülőket, hogy a rabjává válnak, ha elkezdik egy életre. Látni a kicsi jelzéseit és azt megismerni, a legnagyobb kincs mikor még ilyen pici. Elmondani nem tudják, de jelezni igen, hogy mit is szeretnének és kitől. 

A babamasszázs erre is megtaníthat minket. Felismerni a jelzéseket, egymásra hangolódni és kialakítani azt a bizonyos kötődést.

Vimala McClure 1973-ban Indiában egy árvaházban dolgozva ismerkedett meg a babamasszázzsal. Rögtön rabul is ejtette. De mire való és kik csinálhatják? Ezen kérdések megválaszolása után jött rá arra, hogy ezt a tudást megossza másokkal is hazatérte után Amerikában. Így alakult ki a babamasszázs képzés. Indiában már évezredek óta masszírozzák a babákat. Ösztönösen és gyógyító szándékkal. A világ minden táján alkalmazzák más-más szempontok alapján. Afrikában a sheavajjal masszíroznak és a hitük szerint jobban hízik így a baba. Amerikában Vimala után robbant be igazán a köztudatban, hisz ő volt az élharcosa a babamasszázs megismertetésének az 1980-as években. Európában is masszíroztak, de itt inkább csak „kényeztetés” okán. Bár minden ösztönösen zajlik, mégis kutatások bizonyítják most már a bizonyos mozdulatok hatékonyságát. Tehát a babamasszázs mindig is létezett, csak nem tudatosan a családok életében. 

Az születést követően pedig, azok a babák, akiket sokat masszíroztak, hordoztak, és válaszkészen neveltek, sokkal boldogabbak és sikeresebbek lettek az életük hátralévő részében.

Több kutatás is bizonyította, hogy a sikeresség hátterében sokszor a stabil család áll. Tehát a társadalomra gyakorolt hatása nem más, mint a boldogabb és sikeresebb élet! Így miért ne kezdhetnék már tudatosan a kezdetektől. Mi a Babalansz csapata, minden esetben a lehető leghamarabb ajánljuk nektek, hogy tanuljátok meg a babamasszázst. Felejthetetlen élmény mindenki számára! Olvassatok tovább itt a blogon, hisz rengeteg szemszögből mutatjuk be a babamasszázs előnyeit.

 

Írta: Chonjo Diana Bernadett 

Babalansz alapító, Nemzetközi babamasszázs-oktató, csecsemő és gyermek szakápoló