Szeresd így is a babád

Hazamentem a PIC-ből Kongresszus

Hazamentem a PIC-ből új

2019 februárjában a Hazamentem a PIC-ből XI. Kongresszusára kaptunk meghívást.

 Előadásunk témája az anya és baba kapcsolata, a biztonságos kötődés kialakulása volt. Beszéltünk a fájdalomcsillapításról egy teljesen más megközelítésből. Egy humánus és természetes módszerről, amit csak egy anya adhat meg gyermekének, ez pedig a „gyógypuszi”. Nálunk a PIC-en erre is van egy technika, amit megtanítunk a szülőknek.

Érintésrelaxáció a neve és a még egészen pici koraszülött babán is alkalmazható!

Lehet koraszülött vagy érett baba, a szeretetteljes érintésben minden babának részesülnie kell.

A kötődés egy PIC-en lassan, késleltetetten alakul ki a külön töltött idő miatt. Ennek kompenzálására nyújt remek lehetőséget a babamasszázs, aminek köszönhetően a szülők is könnyebben dolgozzák fel traumatikus élményüket, hisz csak ők tudják igazán „úgy” szeretni a PICi babájukat.

Beszéltünk az emésztés fontosságáról, hogy mennyire megkeseríti a baba és a család napjait egy esetleges székrekedés, hasfájás. Erre is van egy technikánk! A szakmailag nagyon nem javasolt szélcsövezést vagy beöntést ki lehet váltani egy egyszerű masszázsfogás sorozattal.

Sok új tapasztalattal gazdagodtunk mi is, és remek előadásokat hallgathattunk meg más szakmai megközelítésekből egyaránt.

Több, a témánkkal párhuzamos előadást is hallhattunk, mely szintén erősítette a kötődés fontosságát. Ez a mi érdekünk is. Biztos kötődés a babák jövőjéért.