Szeresd így is a babád

A fogzási fájdalom enyhítése

7baba2

Olyan érdekes, hogy a fogzással összefüggő tünetek, nem minden babánál jelentkeznek.  

Vannak babák, akiknél szinte semmijen tünet nem tapasztalható és vannak olyanok is, akik valódi fájdalmakkal küszködnek. Előfordulhat hőemelkedés, orrfolyás és hasmenés is. Többen tapasztaljuk, hogy ilyenkor még a popsi is kipirosodik. 

A babamasszázs, nem tud segíteni minden tüneten, da a fájdalom, amely roppant meghatározó tud lenne ebben az esetben, csillapítható! Az arc masszázsa során kifejezetten kitérünk a fogzási fájdalom enyhítése érdekében történő technikára. Ez egy alternatív fájdalomcsillapítás, melyet mindannyian otthon végezhetünk a nap bármely szakaszában, akár akut esetben is és preventíven a napi rutinba beépítve. 

Emellett pedig hasznos lehet, a rágókák használata is. Sok baba rengetegszer rágja a játékait vagy a ruhájával dörzsöli az ínyét. Használhatunk az alternatív fájdalomcsillapításon túl speciális géleket is. Ezek az ínyre kenhető helyileg ható, lidokain tartalmú készítmények. Sajnos ezeket a nap folyamán többször kell felkenni, hiszen a hatásuk nem tart oly soká. 

Azoknak ajánljuk most jobban figyelmébe ezt a babamasszázst, akik alternatív módon segítenének a babájuknak ebben az esetben is. Kezünkben a lehetőség, miért ne élnénk vele?!

Írta: Chonjo Diana Bernadett 

Babalansz alapító, Nemzetközi babamasszázs-oktató, csecsemő és gyermek szakápoló CIMI