Szeresd így is a babád

A babamasszázs lényege..

Miért is érdemes masszírozni a babát? Manapság annyi mindennel találkozik az ember a babavárás kapcsán. Nehéz eligazodni a fontos és szükséges dolgok útvesztőjében.  Mire is van szüksége egy újszülött babának. Igazából 4 dologra! 

Szoptassa az édesanyja, mert az anyatejnél jobb táplálék a világon nincsen.

Hordozza, hiszen oly sokáig még védtelen.

Az édesanyja közelében legyen a legnagyobb biztonságban a pici.

És kapjon elegendő szeretetteljes érintést, melytől igazán azt érzi, hogy őt szeretik és gondoskodnak róla.

A babákat nem csak anyatejjel kell táplálni, hogy szépen fejlődjenek és egészségesek legyenek. A lelkét is táplálni kell…. De hogy mivel, azt a babamasszázs alkalmával már az első órán megtanítjuk nektek. Az érintésnek fontos szerepe van az életünkben. Ez az első érzékszervünk, amely működik, már magzati korban az anyaméhben, és ez az utolsó érzékünk, mely elhagy minket, amikor eljön az ideje.

Sokan sokféleképpen gondolkodnak a gyermeknevelésről, de azt hiszem egyben egyet értünk és az az érintés, a szeretet átadásának fontossága. Ezt megtehetjük tudatosan is, mellyel sokat segíthetünk egy hasfájás, fogzás, vagy nyugtalanság kezelése érdekében. 

Egy amerikai nő Vimala McClure, aki kint dolgozott egy árvaházban Indiában, ennek a felismerése kapcsán és a tapasztalatai alapján megalkotta azt a babamasszázst, mely több technikát ötvözött az indiai masszázson kívül, mely már évszázadok óta létezett. A nagy sikerre való tekintettel egy idő után, nem csak anyákat oktatott, hanem oktatókat képezett ki, hogy vigyék el ezt a nagyon fontos információt és tanítsanak a világ minden táján babamasszázst az arra igényt tartó szülőknek.

Napi szinten tapasztalom, hogy a szülőknek erre igénye van. A sok impulzus mely ér minket és a babánkat, a nap végén akár levezetődhet egy nyugodt babamasszázs által, melytől mindenki ellazul és csak a szeretetteljes érintésben részesül. Adás és kapás kölcsönössége rejlik minden érintésben. Érdemes, hát megtanulni és igazán elmélyülni az érintés csodájában. A saját gyermekeim kapcsán mondhatom, hogy ez egy csoda tényleg, amellyel élni mindenkinek kéne.

Olvassatok tovább itt a blogon, hisz rengeteg szemszögből mutatjuk be a babamasszázs előnyeit.

 

Írta: Chonjo Diana Bernadett 

Babalansz alapító, Nemzetközi babamasszázs-oktató, csecsemő és gyermek szakápoló