Koraszülött babák szüleinek

Derült égből villámcsapás egy koraszülött érkezése a családba! Ilyenkor minden másképp indul! 
Koraszülöttnek a terhesség 37. betöltött hete előtt született babákat nevezzük. A koraszülöttek az intenzív osztályon, részben a szüleiktől „elválasztva” töltik életük első napjait, heteit, vagy extrém kis súlyú koraszülött esetében az első hónapjait. Számukra az érintések nagy része negatív élmény, vizsgálatok, vérvételek és ápolási folyamatok összessége. A sok külön töltött idő, az édesanya, édesapa szerető hangjának és érintéseinek hiánya, nem tesz jót a babáknak. A szüleivel való kapcsolata, a kötődés kialakulása késleltetve kezdődhet csak meg. Ezen segíthet a kenguruzás, de van más lehetőség is a kötődés elősegítésére! Ez a módszer az inkubátor mellett is megtanulható „masszázsfogások” összessége. A szülők is tudnak hatékonyan segíteni a PIC-iknek. Dolguk van az inkubátor mellett állva! Szeretetteljesen érinthetik meg a babájukat, amit ők meg is éreznek. Ez az érintés az, aminek „GYÓGYÍTÓ” ereje van. 

newborn-3173566_1280.jpg

Kihat:

  • a gyorsabb gyógyulásukra, 

  • a gyorsabb súlygyarapodásra, 

  • az immunrendszer erősödésére, 

  • az emésztés elősegítésére, 

  • a nyugodt pihentető alvás elősegítésére, 

  • az anyatejtermelés fokozására, 

  • a szülők gondoskodásának mielőbbi bevonására (már az intenzíven), 

  • a szülők traumatikus élményének könnyebb feldolgozására.

A Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Üllői úti telephely koraszülött intenzív osztályán  ( PIC ) az egész országban egyedülálló módon erre már van lehetőség. Azok, akik itt és más PIC osztályon töltik életük első napjait és heteit, a kórházból való távozás után is megkaphatják ezt a segítséget. Nekik, a koraszülött babák szüleinek kedvezményesen ajánljuk az egyéni oktatást, mert a kórházi tartózkodást lehet és kell is kompenzálni otthon.

 

Ehhez biztosít remek lehetőséget a babamasszázs. Ellensúlyozza, elfeledteti a sok külön töltött időt, és a baba jelzéseinek megismeréséhez is hozzásegít, bensőséges, meghitt élménnyel.

Kisfilm megtekintése