BΛbΛlΛnsz

Szeresd így is a babád

Szeresd így is a babád

Pandémia és online átállás

Pandémia alatt is babamasszázs!

Pandémia ide vagy oda, mi semmiképpen nem szeretnénk elengedni egy édesanya, család kezét sem. Ezért is igyekeztünk minél hamarabb kialakítani új rendszerünket, az online oktatást!

Sajnos a múlt év valószínűleg senki számára sem úgy alakult, ahogy azt eltervezte és ezt az évet sem a tavalyihoz mérten szeretnénk folytatni. Bár eddig úgy tűnik hasonlóan alakul – mindannyiunk szívfájdalmára.

De erősen bízzunk benne, hogy ez az év (legalább a második fele) felhőtlenebb, szabadabb és boldogabb lesz mindenki számára, átértékelve a mögöttünk lévő évet. Egy szó, mint száz a múlt év sajnos nem kedvezett a frissen szült édesanyáknak sem. Ezen a téren az idei év sem biztató, eddig… Ebben a kritikus helyzetben az édesanyák sajnos nem biztos, hogy minden olyan segítséget megkaphatnak, mint a COVID előtti időszakban bármikor, és „azonnal”. Mindazoknak, akik most szültek, vagy szülni fognak ugyanolyan fontos, hogy megkapjanak minden lényeges információt a baba kapcsán: védőnő, háziorvos, szoptatási tanácsadó mind fontos egy anya- baba páros életének indulásában.

Mi az, amiben mi tudjuk támogatni őket a babamasszázzsal?

BÁRMIKOR ÉS BÁRKINEK ELÉRHETŐEK VAGYUNK AZ ONLINE TÉRBEN. JELENLEG A LEGBIZTONSÁGOSABB MÓDON TUDJUK SEGÍTENI ŐKET, ÉS MINDEZT A SAJÁT OTTHONUKBAN, AMI A LEGIDEÁLISABB SZÁMUKRA.

A legfontosabbak:

 1. Az első és legkritikusabb félelem egy anya-baba páros életében az a hasfájás/ kólika, melyet egy
  egyszerű több lépéses masszázsfogással máris enyhíthetünk/megszüntethetjük. Ez a mozdulatsor csökkenti a hasfájást, segíti az emésztést! Ezt, már azonnal az első alkalommal megtanítjuk az anyáknak.
  2. Az oltási helyek fájdalomcsillapítása egy érintésrelaxációval, mellyel megnyugtathatjuk a babát, és
  csillapíthatjuk fájdalmát is.
  3. Segítünk, hogy jobban megismerjék a baba jelzéseit, és egymást.
  4. A rendszeres bőr-bőr kontaktus, a meghitt bensőséges pillanatok a masszázs alatt támogatják az
  anyatejes táplálást, és csökkenti a szülés utáni depresszió kialakulását is.
  5. Segíti ellazítani a picit, segítve ezzel a pihentető alvást számára.
  6. Építi a kötődést szülő és gyermeke között.
  7. Erősíti az immunrendszert, ami most a legfontosabb ebben az időszakban mindenki számára.

Továbbá számtalan előnye és pozitív hatása van melyekről már rengeteget írtunk nektek. Fontos, hogy tudják az anyák, hogy van segítség a bajban. Hála a mai technikának rengeteg szakember, szakmai segítség elérhető az online térben is.

 

Mi itt vagyunk és segítünk nektek!

 

Szerző: Barabás Szilvia, Nemzetközi babamasszázs-oktató, csecsemő és gyermek szakápoló