BΛbΛlΛnsz

Szeresd így is a babád

Szeresd így is a babád

Az érintés ereje

Személy szerint én nagyon szeretem ezt a kifejezést, ezt a szóhasználatot a masszázs körül. Én valóban érzem az erejét. Annyira természetes és valóban akkora erővel bír az életünkben. Szinte minden napunkat, pillanatunkat végig kíséri. Ezért is fontos számunkra, hogy megismertessük veletek és minél korábban eljuttassuk otthonotokba, hogy a picik is már korán megismerjék és élvezhessék ennek a csodás hatásait.

Van amikor a legegyszerűbb, legtermészetesebb és leginkább kézenfekvő dolgok a legértékesebbek… így van ez az érintéssel is.

Oly sok oldaláról mutattuk már be nektek a babamasszázst. De mégis miért olyan fontos, miért is hangsúlyozzuk újra, és újra? A szeretetteljes érintés melyet bárkinek adhatunk, egy ölelés, simogatás, gyengéd puszi formájában az ajándék a testnek és léleknek egyaránt. És nem csupán annak, aki kapja, hanem annak is, aki adja.

Adás és kapás kölcsönössége rejlik minden érintésben.

Bőrünk a legnagyobb érzékszervünk. Az érintés minden formáját elsőként a bőrünkön keresztül érzékelünk, mely már a magzati életben kifejlődik és biztosítja a magzatnak azt, hogy kapcsolatba lépjen környezetével az anyaméhben.

Az érintés, mint táplálék?

Számtalan módon táplálhatjuk gyermekünket.

TÁPLÁLOM A LELKÉT MOSOLYOMMAL, HANGOMMAL AHOGY MESÉLEK NEKI AZ ÉLET NAGY DOLGAIRÓL, TÁPLÁLOM KÖZELSÉGEMMEL, MELLYEL BIZTONSÁGOT NYÚJTOK SZÁMÁRA, TÁPLÁLOM ŐT TESTEMMEL, ANYATEJJEL, ÉS TÁPLÁLOM ŐT AZ ÉRINTÉSEMMEL.

Kötődök, szeretek, biztonságot nyújtok, nyugtatok, fájdalmat csillapítok, érintek.
Mind-mind egy természetből fakadó ősi ösztön, ami azt mutatja, hogy az érintésnek hatalma van!

Miért is ne adhatnánk ezt meg minden egyes nap, akár tudatosan is?

A babamasszázzsal ezt megtehetjük bárhol és bármikor, segítve ezzel a kötődést is. Csillapítjuk vele fájdalmát, csökkentjük vele a stresszt, segíti a baba pihentetőbb alvását és meghitt boldog perceket ad a családnak. Átadhatjuk ezt a tudást apának is, mellyel további csodás perceket okozhatunk számukra is. Egy olyan ajándék lehet mindenki számára mely boldog, bensőséges, meghitt perceket eredményez úgy, hogy közben számos egészségre pozitív hatással van a picire.

Kell ennél jobb ajándék?

Mi mást és fontosabbat adhatnánk gyermekünknek, mint figyelmünket, szeretetünket.

Ha olvasod ezt a cikkünket, akkor már megtaláltál minket és ennek nagyon örülünk. Ha valamilyen más úton érkeztél meg oldalunkra akkor keress minket bátran és mi segítünk neked.

 

Ismerd meg velünk a babamasszázst!

 

Szerző: Barabás Szilvia, Nemzetközi babamasszázs-oktató, csecsemő és gyermek szakápoló